SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Har du balkongfobi?
May 23rd, 2013

En del har det. Andra borde haft det. Andra har det definitivt inte.
Balkongfobi har vi nog alla till mans. Tanken att den ska lossna, att vi ska ramla över kanten eller på annat sätt vara utsatta för olyckor, finns nog i oss så fort vi kommer ut på en balkong. Man behöver inte bege sig till den ökända balkongen på Sears Towers 103e våning – The Ledge (som sticker ut rakt från byggnaden och har ett golv i glas, så att du får känslan av att du står i tomma luften 103 våningar upp) – för att känna lite oro.
Någon som dock hade tjänat på balkongfobi hade varit Martin Luther King Jr. Denna medborgarrättsaktivist och pastor kämpade hårt för de svartas rätt i USA och fick stor betydelse, inte bara i USA, utan i hela världen. Han blev en symbol för frihetskamp och var bland annat en stor förebild för Nelson Mandelas kamp i Sydafrika. Men han var även obekväm för många och hatad av vissa. Detta ledde till att han sköts ihjäl på balkongen till rum 306 på Lorraine Hotel, i Memphis, Tennessee den 4 april 1968, kl. 18:01. Hade Martin Luther King Jr haft balkongfobi hade han överlevt den där attacken.
De flesta av oss tycker dock att balkonger är något trevligt som skapar en frihetskänsla när vi går ut på den. Och är du det minsta rädd vet du att du kan få en välbyggd och säker balkong om du vänder dig till www.fasteb.se.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa